torsdag 14 maj 2009

Ryktesspridning

Jag har tidigare uttalat mig här på bloggen om att Folkpartiets sorti ur Allianssamarbetet, här i kommunen, hade ett samband med åsiktsskillnader när det gäller det förslag om stängning av ett antal skolor som inom kort kommer att fattas beslut om. Kommunalrådet, Arne Lernhag, anser att jag ägnar mig åt ryktesspridning med det påståendet. Det kan han för all del ha rätt i, eftersom jag inte kunde och inte ville ange några källor för det påståendet. Jag borde därför naturligtvis ha utformat påståendet som en fråga istället: Lämnar FP Alliansen för att det finns andra uppfattningar i frågan om stängning av skolorna? För att ändå i viss mån bemöta Arnes beskyllningar om ryktesspridning har jag saxat följande från folkpartiet.se:

"Folkpartiet har 2009-04-07, tvingats att lämna den borgerliga majoriteten i Öckerö kommun och vi är nu i fri och självständig opposition.
Detta efter att Moderaterna och Kristdemokraterna under en längre tid försökt förhindra oss att som parti framföra våra ställningstagande och åsikter, särskilt om utredningen HÅLLBART LÄRANDE i Öckerö kommun
."

Läsarna får dra sina egna slutsatser om vem som är mest trovärdig. En röst är en röst, även om den kommer från Hälsö!

4 kommentarer:

 1. Ditt påstående var att Alliansen, förmodligen menade Du Borgerlig Samverkan, kastar ut FP.
  Appropå trovärdig så kan kanske Ronald också redogöra varifrån han fått att det snart skall tas beslut om att stänga ett antal skolor. Jag vet i alla fall inte om något sådant kommande beslut. Däremot vet jag att Folkpartiet vill flytta mellanstadiet från de små skolorna, en åtgärd som vi är överens om.

  SvaraRadera
 2. Mitt påstående var att det fanns en oenighet om inställningen till visionen att det skall finnas en skola nära barnen, vilken ledde till att FP, mot sin egen vilja, tvingades att lämna den borgerliga samverkan som i folkmun kallas för "alliansen". Med tanke på vad som nu har hänt kanske det är dags att tänka om angående namnet - kanske f.d. Borgerlig Samverkan bättre beskriver hur det faktiskt ser ut?

  Angående förestående eventuella beslut; du kan väl inte på allvar mena att den utredning och remissomgång som nu genomförts inte är avsedd att utgöra ett beslutsunderlag för att fatta beslut om lokalbehovet (läs nedläggning av skolor) för "ett hållbart lärande"? Snus är snus om än i gyllene dosor och en röst är en röst även om den är från Hälsö.

  SvaraRadera
 3. FP valde att lämna vårt samverkan p.g.a. av att de inte kunde följa ingångna skriftliga avtal och ansåg det bättre att man som parti ville profilera sig i en fråga som var under utredning.
  Ett underlag för beslut är inte samma sak som det som Du påstår, nämligen att det skall tas ett beslut om att lägga ned skolor. Oavsett snus och röster från Hälsö så är fakta alltid bättre än rykten.

  SvaraRadera
 4. Jag tar ditt påstående om ryktesspridning på största allvar, Arne. Därför har jag förtydligat var den informationen och därmed också visat att det inte var rykten. Det är rätt magstarkt att vidhålla det här med rykten när var och en kan läsa samma sak själv på FP:s webbplats. Du som är en sådan optimist får sluta att vara en sådan surkart.

  Jag har läst alla remissvaren och saknade FP:s, som du refererade till - hur kommer det sig att dessa inte är med i sammanställningen? Saknar f.ö. även Moderaternas och Socialdemokraternas.

  SvaraRadera