lördag 26 januari 2013

Sin gilla gång

Isen har lagt sig längs stränderna och en bra bit ut på vattnen. Hade det inte varit för att rännan mellan Hälsö och Björkö är så trafikerad av båtar, hade vi kunnat gå på artighetsvisit hos varandra. Eftersom det inte kommit någon snö, är isarna fina och jag har sett ungdomarna åka skridskor, nere i hamnen, bland bryggorna.

Kära L och jag förbereder oss så smått för en ny sommarsäsong och efter att vårt trädgårdsrum blev klart har vi börjat på ett hönshus med tillhörande hönsgård. Efter ett samråd med grannar och kommunen, har vi fått tillstånd för upp till 15 höns, men ingen tupp. Vi tänker oss färre höns, men kanske några kycklingar varje år. Det skulle vara trevligt. Hönshuset är klart, sånär som på några inredningsdetaljer och att Bosse ska fixa lite el, vilket är snart gjort, när han kommer. Däremot går det lite trögt med hönsgården. Kyla och mörker är inte inspirationskälla för sådant arbete. Men om det blir en fin helg, så blir det klart, hoppas jag.

Jag har fått några gamla spröjsade fönster av min bror. Av dem ska jag göra ett litet miniväxthus, som ska monteras mot bodens vägg, inne i hönsgården. Föst ska de dock skrapas och målas. Jag måste också snickra en stomme, där fönstren kan monteras. Tror mig dock veta rätt bra hur jag ska lösa detta. Lite gott väder, som sagt.

Även om det inte händer så mycket, just nu, så går livet på Hälsö sin gilla gång. Vi försöker lägga mycket tid på vår familj. Särskilt våra barnbarn. I oktober fyllde jag 60 år och i samband med det var vi en week end i Fredrikshamn. Badade, åt och njöt av varandras sällskap.

Nu ser vi, som sagt, fram emot sommaren 2013. Dem lurar runt hörnet, trots isen på havet.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar