torsdag 9 april 2009

Det rör på sig i Öckerö kommun

Kommunalrådet, Arne Lernhag, meddelade i går via sin blog att Folkpartiet hoppar av Alliansen. Inte att undra på med den skolpolitiken.

4 kommentarer:

 1. Om Roland hade haft lite mer fakta så hade han vetat att vi är helt överens med Folkpartiet i skolfrågorna!!

  SvaraRadera
 2. Det är fritt fram för att redovisa fakta kring varför alliansen sparkade ut FP. Så länge ni inte gör det får vara och en dra sina egna slutsatser och detta var mina. Mina samtal med företrädare för FP ger inte mig den bilden att man i FP är helt överens om det absurda förslaget som tagits fram. Tvärtom. Det skall bli väldigt intressant att följa varje ensskild politikers uttalande och ställningstagande i den här frågan - vi kanske står inför ett nytt "Färjelanda"?

  SvaraRadera
 3. Att sprida rykten har aldrig varit ett bra sätt att föra debatt. "Förslagen" som Du talar om är en utredning där en tjänsteman har tagit fram ett antal alternativ. Detta är inte politiskt behandlat och definitivt inte nägra förslag från politiken.
  Vi är och har varit överens med Folkpartiet om hur vi skall hantera denna fråga. Detta framgår än mer tydligt nu när Folkpartiet lämnat in sitt remissvar som helt följer våra och KD:s förslag.
  För Din information så var det Folkpartiet som lämnade samarbetet för att de hela tiden ville gå ut och göra utspel i denna fråga. Inte tvärtom som Du skriver.

  SvaraRadera
 4. Det var ju precis det jag sa - de gjorde egna utspel i denna fråga. Visst, ryktesspridning är inte bra. Jag skall försöka - där så är möjligt - att ge tydligare referenser. Jag kan dock försäkra dig att det är åtskilliga, inte bara Folkpartister, som inte ställer sig bakom förslagen, som majoriteten kommer att lägga fram för KS/KF.

  SvaraRadera