onsdag 28 december 2011

Lugn lunk

Javisst, det är skönt att varva ner, ta sovmornar och umgås. Vältra sig i allt gott som hör julen till. Efter en intensiv höst var det inte heller tu tal om att det behövdes. Ändå kliar det i fingrarna efter att ta tag i något. Inte källaren, som verkligen behöver rensas ut från alla bra-att-ha-saker, utan något nytt. Vända blad, var det någon som sa. Nåja, snart är det nytt år och det brukar automatiskt innebära nya utmaningar.

Här på Hälsö avvaktar vi nu "norrmännens" återkomst från sitt julfirande i småland. Det kändes lite snopet när de åkte, trots att det var planerat så. Jag passade på att plåta killarna i alla fall. Det är alltid kul med nytagna bilder.
Killklanen
Jag anmälde mig frivilligt att se efter Hedvig, så att mammor och svärmor kunde shoppa loss i Klôva på mellandagsrea. Lite spännande var det: hur skulle det gå, skulle hon vara tröstlös? Jag tycker att vi båda fick godkänt, men visst var hon lite extra glad när mamma kom hem igen. Som tur var, var det strålande sol, om än lite snålblåst, så promenaderna var uthärdliga och tösabiten fick sovit lite.
Det satt hårt åt, men till sist somnade hon
Annars har juldagarna inneburit rätt mycket tid inomhus. Idag är det så blåsigt och regnigt att promenad var inte aktuellt. En viss leda infann sig, trots behov av källarstädning. Till i morgon är det åter lovat storm, med 25 m/s. Vi kommer ändå att åka till stan. Vi har lite att göra och lite att fira. Ibland är det bra med lite eld i baken, annars hade vi vill suttit inne då med.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar