måndag 3 maj 2010

I betraktarens öga

Förra inlägget handlade om att olika ljusförhållanden kan skapa olika upplevelser av samma vy. Så är det också med positionen. Att se saker från en ny plats är också att se samma sak på ett nytt sätt. Detta är något som gäller generellt, inte bara när man tittar ut över bygden. Inte minst i arbetslivet kan nya positioner leda till nya upplevelser. Att stå inför en grupp, eller att få ett ledaruppdrag, kan vara såväl inspirerande som en skräckupplevelse. Det är nyttigt för alla att lyfta blicken ibland, skaffa sig ett ovanifrånperspektiv. Med lite inlevelse klarar de flesta detta.

Häromdagen tog kära L och jag en tur upp på Hälsö vale för att få en ny utblick. Som vanligt var kameran med. Apropå foto. Jag använder en standardkamera, ingen systemkamera, av ganska enkel modell och ingen efterbearbetning. Det kan vara kul att veta, när man tittar på bilderna
Hälsö övre från Hälsö vale

Hälsö huvud från Hälsö vale

2 kommentarer:

  1. Du har förstått det där med teknik Ronald, hur bilderna blir beror inte mycket på utrustningen, mest på tillfället och känslan för motiven. (Sen får jag erkänna att det är roligt med nya tekniska prylar även på kamerafronten!)

    /T Crona

    SvaraRadera
  2. Jag är också intresserad av teknik och använder det kanske i för stor utsträckning, även i mitt fotografi. Jag har dock kommit fram till att det blir mer fotograferat om man alltid har med sig kameran. För min del har det inneburet en återgång till det enklare och ursprungliga fotot. Jag brukar oftast inte ens beskära bilden. Men visst är det spännande med teknik.

    Ronald

    SvaraRadera