tisdag 25 maj 2010

Vardag igen

Efter två veckors semester och utlandsvistelse blir det "straffarbete" i trädgården. Vad det har vuxit! Mest har tyvärr ogräset vuxit, därav straffarbetet. Det lär ta lika lång tid som frånvaron att komma ikapp. Dessutom vill jag gärna ta tag i Stella och lillbåten. Båda står på land och det är inte kul, nu när vädret äntligen börjar likna något.

Läste i GP idag om Öckerö och kan inte låta bli att relatera detta till avvecklingen av små-öarnas skolor. Visst, sådant kan hända på alla skolor, men sannolikheten i en liten skola är rimligtvis avsevärt mindre. Det är inte för sent att tänka om.

2 kommentarer:

 1. En person uppväxt på Hönö, som tack o lov har flyttat till fastlandet6 juni 2010 20:49

  Det är ju på mindre skolor sannolikheten för detta är ännu STÖRRE?! Visserligen kanske inte i Öckerö kommun eftersom att hela kommunens mentalitet är som den är.

  Annars är det såhär:
  Stor skola - mycket folk, utrymme för många stilar/åsikter/personligheter.
  Liten skola - lite folk, lite utrymme för många och olika stilar/alla ska vara likadana

  SvaraRadera
 2. Min erfarenhet är precis tvärtom. I en liten skola känner alla varandra - man har en relation. Denna relation är en grundförutsättning för acceptans, t ex för olikheter, särdrag etc. I en stor skola, med parallellklasser, finns inte samma grundförutsättningar för att lära känna varandra. Jag tror t o m jag kan belägga detta vetenskapligt, om så skulle vara.

  SvaraRadera