tisdag 27 juli 2010

Långsamt, men framåt

Trädgårdsanläggning i sommarvärme, inte det roligaste och ganska slitsamt. Ovanför örtagården är det ett långsmalt trädäck, som dels terrasserar tomten, dels mjukar upp rumsindelningen i trädgården. Trädäcket ska associera till en brygga och under trädäcket är det en kallmurad mur av sprängsten. Det jag gör nu är att bereda marken ovanför däcket för den lite större odlingsbädden som ska bygas i trä där. Och det är där det slitsamma arbetet äger rum. partiet är fullt av betongskärvor från det gamla taket och sprängsten. I detta har det grott mängder av ogräs. Det ska gå!
Tufft, tröttsamt, tråkigt
Under tiden som jag varit sysselsatt med detta har kära L slitit med ogräset, som fick fritt fram under seglatsen. Nu har vi en trädgård igen. Kvällsdoppet i dag gjorde särskilt gott. Skulle inte förvåna mig om vi anser oss ha tid med lite makrillfiske snart.
Ogrässkörden
Örtagården har försett oss med en hel del, ett bra tag nu. Ungefär en tredjedel av potatisen är uppgrävd och uppäten, men mangolden frodas fortfarande. Sockerärtorna verkar komma igen med nya skidor och bondbönorna är på gång. När vi kastade loss på seglatsen hade succhinin blommor och när vi kom hem, knappt tre veckor senare, hade vi två jättelika "gurkor", som kära L förvandlade till Mousaka. Nu ska det bli spännande att se om det blir slanggurkor där det blommar nu, eller om det blir vanliga gurkor. Sötfänkålen blev tyvärr uppäten av några kryp, så den har gått i komposten. Annars fungerar det bra och några sniglar har vi knappt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar