söndag 26 juni 2011

Lillbåten i sjön

Idag kom så äntligen lillbåten i sjön. Inga missöden, allt gick som det skulle. En liten titt på bryggan, innan sjösättningen, visade att det finns en del arbete att göra där. Så efter att jag kom på plats med lillbåten gjorde jag vid förtöjningar och akterfästen samt tog bort en del av skoningen på brygan, som ruttnat och gjorde så att spikskallarna stack fram på ett otrevligt och farligt sätt. Medan jag höll på kom båtgrannen förbi och vi konstaterade båda att det är hög tid för en ordentlig upprustning av vår brygga. Den är en förlängning i trä, av den "pir" som går ut i långa viga. Kära L har också pratat om att hon vill ha en badstege längst ut. Båtgrannen talade om bänkar och bord. Skulle kunna bli riktigt trevligt. Tål att tänkas på.

Efter bryggarbetet gick vi ner till Stella med dammsugare, för lite pyssel. Den nya gasolspisen lossades från sina fästen och det städades ordentligt. Under moneringen blev det en hel del borr- och filspånor. Skyddsfilmen på spisen togs bort och därefter blev det återmontering och anslutning till gasolen. Tyvärr hade vi ingen gasol i båten, så tätprovet får vänta lite. När emballaget kom bort från kajutan såg hon riktigt trevlig ut. Jag tror vi båda sett fram emot den "nya" byssan. Det gjorde mycket för helhetsintrycket, att få bort den gamla brunlackerade spisen och få in en fin rostfri spis. Dessutom modern, med inbyggd piezoelektrisk tändning så att man slipper fippla med tändare. Särskilt viktigt när man använder spisen under gång.

Dagen började dock med långa rundan, direkt på frukosten. Långa rundan går runt Hälsö och Stuvö och är knappt en halvmil. Intill Burö färjeläge såg vi att någon hade satt upp små skyltar, intill några små rara blommor. Misstänker att vår egen Linné - Håkan Olsson - varit i farten. Trevligt är det i alla fall.

På baksidan av skylten står det Thalictrum minus och Fridlyst
Medan jag plåtade skyltar och blommor rekognocerade kära L badvikar som lämpar sig för små barnbarn. Hon blev rätt nöjd med en av dem.
"Där kan de lätt komma i och upp"
Hela dagen har hemvändande båtar farit förbi söderut, i svaga vindar. Ett riktigt skådespel, med det perfekta vädret som grädde på moset. Ett bra slut på en fin midsommarhelg.
Första parkett

0 kommentarer:

Skicka en kommentar