fredag 23 april 2010

Inte längre torrlagd

Postens lokaler kommer till användning

Nu tror kanske läsaren att det ska handla om vatten igen? Icke. Öckerö kommun ska få sitt första systembolag, vilket jag tidigare skrivit om här. Nu på tisdag är det invigning och det är väl nästan läge att köa för att köpa en flaska bubbel. Från och med onsdag kan Knivsta titulera sig som Sveriges torraste kommun. Det är då den enda kommunen i landet utan eget systembolag. Detta efter en kommundelning från Uppsala, vilket förmodligen innebär att Öckerö tidigare hade denna "fina" titel. Nu återstår det att se om vi också får problem med kunder som bosätter sig i närbelägna parker. GP har en liten artikel på nättidningen, om man vill läsa mer.
Jag kollade med en tjänst som finns på nätet om Systembolaget hade publicerat vilket sortiment som kommer att finnas i butiken, men tyvärr är det inte uppdaterat ännu. Det ska bli spännande att se hur det blir med det.
Uppdatering 27 maj: Idag skrev GP om invigningen. Bland annat en kryptisk förklaring till att man inviger denna vecka. Mig veterligt har lokalen varit klar sedan länge och inget hindrar väl från att man inviger nästa helg istället.
På vägen hem stannade vi till för att kolla in butiken och passa på att göra ett premiärinköp på självaste premiärdagen. Det blev några flaskor av det italienska vinet Selvarossa.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar