söndag 13 mars 2011

Äntligen vår!

Idag gick färden äntligen till Stella på Fotö igen. Sedan ett tag har vi avvaktat vårens ankomst för att montera av vår nya sprayhood, eftersom vi reklamerat den. Det är stropparna på båda sidor, som spänner upp sprayhooden akterut, som gått sönder. Och det efter bara några veckors sammanlagd segling, även om den är använd två säsonger. Helt klart undermånligt och kappellmakarnen får åtgärda detta. Under tiden har jag lagt en lättpresenning över fallbänken för att skydda winchar, skot och ruffnedgång.

Kära L och jag hade sällskap dit av trevliga vänner och efteråt blev det en promenad på sydöstra Hönö, med picnic på medhavd fika som belöning. Även om man kände i luften att det var vår så var det inte så varmt. Mest för diset som hängde i luften. Vi gjorde även en sväng till Hönö klôva för att titta på ett nytt hus i hamnen. Senare, när vi var tillbaka på Hälsö, bröt solen igenom och det blev riktigt skönt. Nu längtar jag lite efter att få komma igång i trädgården. Kanske inte så mycket efter ogräsbekämpning, som efter att få göra klart fruktträdgården som vi började på i höstas. "Trekanten" jag snickrade till i höstas ska fyllas med jord och något spännande ska planteras däri.
Fotöbron från vår fikaplats. Kallas elakt för "genvägen"
Härliga gråskalor. En av teodoliterna på Fotö sträcker på sig
Här kan man sitta och titta på blänket från Vinga, men inte idag
Dagens skärgårdshus, i huggen granit. 20 Mkr lär det kosta
Solen lyser. Hela Kwia är full av issörja, som strömen fört dit.
Min sjöbodsidyll och favoritmotivet i vårsolen

1 kommentar:

  1. Även om sommaren är fin finns det något underbart i det ljus som faller vid havet när diset ligger på. Så rogivande. Jag tycker det är vackert

    SvaraRadera