lördag 19 mars 2011

En fin dag

Vi vaknade till en strålande morgonsol idag. Det är ju så man gärna vill att helgen ska börja, eller hur. Kära L hade spetsat in sig på att gå till D.I.P. som lagt ner sin verksamhet och efter tidigare reor hade "loppis" på det sista i lagret. När vi kom dit var kommersen i full gång och många hade sökt sig dit. Lokalen var full av fyndare och de som hittat något att köpa fick ställa sig i en kassakö som började långt ute på hamnplan.
Hade det ändå alltid sett ut så här på lördagarna
Såväl stora som små fyndare var på plats
Kön för att få betal var lång, men väntan väl värd?
Kära L hade spetsat in sig på en stol, som hon spanat in tidigare, men som hon tyckt varit lite för dyr. Gissa om hon slog till! Det blev till att släpa hem två stycken. Så billiga var de.
Halva priset? Köp två!
Det ska bli väldigt spännande att se vad hamnföreningen har för planer för lokalen som D.I.P. nu lämnar.

Annars präglades förmiddagen och en bit in på eftermiddagen av spänning och väntan samt lite städning och matlagning. Våra barn med sina familjer var väntade. Inte ofta vi ses alla på en gång, sedan sonen flyttade till Norge. Gammelmorfar Atle och hans Anita var också med. Anita fann sig snabbt tillrätta i köket och hjälpte till med den äran, så att vi kunde passa på att njuta och umgås med de tre små.
Efter lunchen blev det lek. Här är det Atle som är spjuver
Och här är våra barn och barnbarn. Andreas, med sönerna Axel och Atle, samt Josefin med dottern Hedvig. Atle har parkerat sig hos sin faster.
Till sist några bilder från glasverandan, eftersom det var sådant fint ljus idag. Våra engelska pelargoner står sig fint, som tur är. Våra Mårbackor har nämligen inte klarat vintern så bra, ser det ut som. Vi får väl se, men det blir säkert till att komplettera med nya och tänka ut ett bättre ställe att vinterföravara dem i fortsättningen.
Klart för drabbning
Engelska pelargoner i koppargrytan
Visst ser de fina ut?
Ljuset i prismorna
Till sist - sätt klockan på mitt i natten och gå ut och kolla fullmånen. Det tar 18 år innan du ser en sådan igen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar