söndag 17 april 2011

Invigning

Våra tidigare grannar och mångåriga vänner från Utby, där vi bodde tidigare, driver ett företag med bageri och konditori. Verksamheten är ett typiskt familjeföretag, som nu är uppe i tredje generationen av familjemedlemmar.

Yngste sonen är både "bagar-Linus" och "Idol-Linus"
När vi först träffade våra vänner hade Lennart precis tagit över verksamheten av sin far, Stig, som fortfarande hjälpte till när det behövdes. Deras barn var då för små, men i den här branchen fostras man tidigt och äldste sonen slog också tidigt in på banan och är idag produktionschef i det nya bageriet. De andra två sönerna arbetar där också, men har skaffat sig en utbildning utanför yrket och kanske inte i längden kommer att delta aktivt i familjeföretaget. 

Sonen Markus ska baka av olivbrödet, så att gästerna får med sig ett pinfärskt gott bröd hem
Sedan slutet av förra året har Svenheimers konditori dessutom slagit sina mjölpåsar samman med Cederleüfs konditori i Sävedalen. Strax innan årsskiftet stod så den nya, gemensamma produktionsanläggningen klar och det var detta som i torsdags firades med visning, buffé och skumpa. Tidigare på dagen hade den formella invigningen ägt rum. Då fick Partilles kommunalråd, Stefan Svensson, klippa bandet genom att köra över det, fram till Drive-in-butiken.
Den nya kartongen, med den nya logoypen.Väldigt lyckad, eftersom den speglar bägge företagens tidigare logotyper.
Här serveras vi välkomstbubbel av konditorer i sina snygga landslagsjackor
Att detta varit en lyckosam sammanslagning och satsning förstår man, när Lennart berättar hur positivt det påverkar arbetsmiljö, arbetstider och lönsamhet. Dessutom har de redan förärats en framgångsrik kvalitetsstämpel, när man vann GP:s testpanels gunst och fick utmärkelsen Årets godaste semla. Ni kan också kolla på filmen som GP-tv gjorde.

Ett hundratal besökare fick en visning, "från mjölbinge till butik". Här är det partnern Dennis, som "bakar".
Från Hälsö hurrar vi och lyckönskar och hoppas att det kommer fler anledningar att fira så att skumpan vi överlämnade kommere till pass.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar