söndag 3 april 2011

Öringpremiär

I fredags var det så dags för öringpremiären. Jag var ute en stund på eftermiddagen, liksom i går. Kallt och blåsigt. Ingen sikt heller, så behållningen var inte särskilt stor. Varken upplevelsemässigt, eller fiskemässigt. Min kloka och mer erfarna bror säger att det är för kallt både för fisk och människor och han har naturligtvis rätt i det. Det förklarar ju orsaken till att det inte blev någon öring i alla fall.
Naturupplevelse?
Idag har vi lagt ut annons på Blocket om uthyrning av lägenheten vi har. Det tog inte lång tid innan telefonen började ringa. Även om det inte handlar om någon egentlig inkomst att tala om så blir det lite tillskott till framtida små projekt, som exempelvis sjöbod. För någon gång blir det en, hoppas jag, även om drömmen om att få tillbaka sjöboden, som en gång hört till huset lever vidare. Det är den i mitten, på bilden.
De numera välkända sjöbodarna i bakgrunden
För några dagar sedan talade vi med Thore, som är ordförande i hamnföreningen. Han berättade att D.I.P.:s lokaler kommer att tas över av en caféidkare. Det känns jättebra att det blir en verksamhet i lokalerna och även i fortsättningen kan bli en samlingsplats för öbor och turister. Det ska bli spännande att se hur denna verksamhet kommer att utvecklas. Vad vi förstår var det inget fel på kreativiteten och planerna var många.

I hamnen har nu arbetsbåtarna kommit på plats, för färdigställandet av "konsumbryggan" som var i stort behov av en renovering. Kära L var orolig för att vi inte skulle ha någonstans att lägga Stella. Vi kommer till vår plats via konsumbryggan och det vore ju illa, men så lång tid får vi ju verkligen hoppas att det inte tar.
Dags för nya bryggan

0 kommentarer:

Skicka en kommentar