tisdag 3 maj 2011

Barnbarnshelger

Annandag påsk var det dop för lilla Hedvig. Hon skötte sig bra, förutom att hon somnade när prästen pratade. Det kan ha hänt morfar också någon gång, tror jag. Nåja, det blir ett partikst MVG för Lilla H. Det blir det för faddrar och fadderhjälpredorna Torsten och Klara också. Torsten var lite besvärligare när Klara döptes. Glömmer aldrig hur han avbröt prästen mitt i ceremonin med "Prästen! Har du några leksaker?" Det hade inte prästen, men Torsten är påhittig. Det finns många bra ställen att hoppa ifrån i en kyrka. På lilla H:s dop var det dock ordning på Torsten, som sagt.
Klara och Torsten hjälper prästen med förrättningen
Ingen risk att det kunde bli fel, med den kollen
Efter den traditionella, men trevliga ceremonin i kyrkan fortsatte festligheterna med en läcker buffé hemma i Hällsvik. För tillfället hade man lånat en trevlig lokal i byskolan där. Det fantastiska vädret, den goda maten, trevlig stämning och inte minst - en fantastisk tårta från våra vänners bageri, som pricken över i, gjorde det hela till en hellyckad dag. Nu heter flickebarnet Hedvig Klara-Fina. Fina efter sin mamma, Josefin.
Ingen tog av huvudet. Kan undra varför?
Efter några få arbetsdagar var det så dags för barnbarnshelg igen. Hela familjen från Norge på besök. Atle blir mer och mer lik far sin. Det var knappt någon som vågade vara barnvakt åt honom när han var tre, fyra år gammal. Det hände alltid något. Det verkar som om Atle tagit upp den vanan, eller vad sägs om att köra moped och ramla?
Mitt i prick, men bara ett skrubbsår. Hjälm?
Minstingen växer så man ser det. Eller så är det för att det hinner gå en månad eller två mellan varven. Axel är betydligt mer godmogen än bror sin. Det ser man nästan. Han är mer som far sin är nu när han är stor.
Två fina gossar
För en gång skull kunde vi ha en söndagmiddag med bägga barnen och deras familjer. Jättekul och roligt att kusinerna fick en chans att träffas, även om lilla H var lite reserverad.
Kusinträffen
In emellan försökte jag få lite gjort i fruktträdgården. Det mesta är klart nu och ett lass natursingel ska till för att få ytan klar. Jag ska göra om stolparna för spaljén, för jag blev inte nöjd med resultatet och kall-komposten ska färdigställas. Sedan är det klart. Hela trädgården. Då ska den "bara" skötas.
En trädgård ska skötas också. Här sköter kära L rosorna
Nästa helg blir det Stellas tur, om inte det fortsätter att snöa, vilket det gjorde igår och idag. Dock är det lite tveksamt med sjösättning, då "konsumbryggan" ännu inte är klar och det därför inte går att komma till och ifrån vår båtplats landvägen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar