tisdag 24 maj 2011

Minnet är kort?

I det nyss genomförda omvalet till Regionfullmäktige var det särskilt intressant och spännande att se hur valmanskåren i Öckerö skulle bemöta majoriteten, som bland annat lagt ner gynmottagning, ungdomsmottagning och Rehab. Inte heller kan man säga att kommunikationerna har varit särskilt bra. Eller ambulanstransporterna (ni minns väl den tragiska olyckan, där lille Max omkom). Du kan läsa hur Hälsöborna röstade här och väl "där" kan man lätt navigera till andra öars resultat, eller andra kommuners.

Omvalet kostade visst 100 miljoner att genomföra och vi fick en situation där ingen av sidorna har egen majoritet, utan måste söka stöd över alliansgränsen. S, V och Mp, som hade fler röster än Allianspartierna, sökte samarbete med sin gamla partner i regionen - Fp - men de meddelade igår att en röst på dem var bortkastad. De vill inte vara med och ta ansvar för Regionen. Istället hamnar nu Västragötalandsregionen i en mycket bekymmersam politisk situation.

För mig, som intresserad åskådare, är det märkligt och obegripligt att man även efter ett val fortsätter att manövrera politiskt, med motiveringen att man inte tror att man får genomslag för sina frågor. Hellre veta säkert, alltså?

Konsekvensen blir nu troligtvis att SD blir vågmästare och därmed får utrymme för sin politik.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar