söndag 8 maj 2011

Vårbruket i full gång

Är det något som kännetecknar den gångna helgen så är det att det nu bedrivs arbete på alla håll och kanter. I trädgården är det full fart, inte minst på ogräset. För varje dag som går så händer det något nytt och det är spännande att se vad som klarat den stränga vintern. Vinet verkar ha klarat flytten. Hoppas att den nya, soliga platsen passar bättre än den förra.

Stella har fått besök och efter en ordentlig tvätt såg hon rätt bra ut, men det behövs en omgång med polish också innan hon får godkänt för vaxning.

Vår gästlägenhet står klar för sommarsäsongen och en ny säng är på plats. Det blir nog lite kompletterande inköp av byrå, eller liknande också. Sedan får det nog vara bra.

Eventuellt kommer jag att dra igång nästa projekt, dvs "sjöboden". Den kommer dock inte att bli klar förrän i höst, även om jag börjar nu. Det är nog för stort för att hinna med innan semestern.

Utöver allt arbete har det varit tid för umgänge också. Lördagkvällen var fantastisk med perfekta grillförutsättningar. En hellyckad kväll, som därför blev lite sen. Men vad gör väl det, när man får njuta av årets första riktiga sommarkväll. När kära L och jag vandrade hemmåt i natten var det fortfarande ljummet ute. Idag har vi varit inne i stan på syskonbarnets kalas, och njutit av att sitta i en vacker blomning. En mer perfekt avslutning på helgen är svår at komma på.

På vägen hem möttes vi av en helt fantastisk solnedgång. Vi stannade en stund på Tjolmen och njöt av den.
Solnedgång vid Tjolmen

0 kommentarer:

Skicka en kommentar