fredag 24 september 2010

Tissel & tassel

Kommunens storvulna planer för våra holmar och skär har inneburit att de senaste dagarna och veckorna har fyllts med korrekturläsningar, möten och telefonöverläggningar. Själv har jag läst och lämnat synpunkter på det mesta som jag fått ta del av. Några stycken av oss, med bra pennföring, har åtagit sig att skriva. Dessutom får man självklart och uppmanas till att även skriva egna inlagor. Det som Hamnföreningen och det som fastighetsägarna på hôvvet och i kwia gemensamt tar fram, kommer den som så önskar att kunna skriva under, på en bilagd namnlista. Hamnföreningens synpunkter finns nu att läsa på föreningens hemsida och namnlistan kommer att hängas i postlokalen, troligtvis nu inför helgen. Den andra listan kommer en person att gå runt med, för underskrift. När det gäller skrivelsen för området runt södra delen av kwia kan denna fås elektroniskt, om man vill lägga till, eller ta bort delar, för att sedan lämnas som en egen inlaga. Jag kan vara behjälplig att förmedla denna vid behov. När det gäller Hälsö vänners inlaga så är den skriven och Hamnföreningen fick vid det extra mötet i måndags ta del av denna, genom företrädare från Hälsö vänner.

Den 1 oktober ska synpunkterna vara lämnade till Öckerö kommun och någon gång i november har kommunen lovat hälsöborna ett nytt möte, där man visar hur man tagit hänsyn till våra synpunkter. Efter detta kommer planarbetet att fortskrida med aktuell detaljplanläggning.

1 kommentar:

 1. Hej Ronald!
  Vi har skrivit under Kwiagruppens synpunkter. Men jag skulle gärna vilja den skrivelsen i digitalt format. lagstrom.elsa@gmail.com
  Hemskt gärna även kartan! Så att man kan gå härborta och fundera och drömma...

  Ha det!

  //Elsa

  SvaraRadera