söndag 19 september 2010

Valdag på Hälsö

Idag är det valdag och vi brukar alltid rösta på valdagen, så också i år. På väg till röstlokalen i förskolan på Stuvö gick vi vägen om kwia för att titta närmare konsekvenserna av den förändring av vägsträckning som föreslogs i kommunens programplan. Vi hade ett uppföljande möte i går, för oss som bor på hôvvet eller i kwia. Vi diskuterade den information vi fick på kommunens informationsträff och hur vi skulle gå vidare. Hamnföreningen har sitt möte på måndag och eftersom några av oss kommer att gå dit så bokade vi ett nytt möte nästa söndag, för en slutlig avstämning av den gemensamma skrivelse som förbereds och som ska vara kommunen tillhanda senast 1 oktober. Det som står klart hittills är att vi inte vill ha några nya fastigheter på hamnplan, men i övrigt är vi öppna för förändringarna vad avser kajer, båtplatser, badplats m. m. För egen del tror jag att kommunen måste kunna balansera kostnaderna som uppstår genom upprustningen. Hur det ska ske är det knepiga.

När vi kom fram till vallokalen möttes vi av en ovanlig syn - bilar, precis överallt! Det var intressant, dels mot bakgrund av att parkeringsproblematiken i programplanen är kanske planens svagaste länk, dels att området är precis där man nyligen tagit beslut om att bygga den nya skolan och eventuellt lägga vinteruppställnig av båtar, enligt programplanen. Här krävs helt klart mer tänk.
Parkeringskaos vid förskolan på självaste valdagen
Nu var det inte röstare som orsakade parkeringskaoset, utan en fotbollscup på Hälsö BK fotbollsplan, som ligger på andra sidan vägen, vid vallokalen. Planen vimlade av knattar och deras föräldrar. Kändes lite speciellt, faktiskt. Tänk, vilket ideellt arbete sådana föreningar lägger ner. Vi stöttar föreningens verksamhet genom ett medlemsskap och ytterligare ett bidrag i samband med Stjärnan. Det borde fler göra.

Hemma igen åkte overallen på, trots helgdag och valdag. Det är bråda dagar. Kära L klippte gräs och plockade äpplen, som blir äpplemos. Troligtvis ställer vi undan trädgårdsmöblerna, om de hinner torka upp mellan skurarna. Jag hade också planerat att segla ner Stella till Fotö, men vädret inbjuder inte till det. Det är blåsigt och, som sagt, lite för tätt mellan skurarna. Istället blev det nu lite arbete med räcket, som ännu inte var klart. Nu är allt på plats, men jag ska limma och proppa hålet i ändan. Sedan är det helt klart.
Räcket skapar rumsavgränsning
Det blev en stolpe över och ett par meter av röret. Jag funderar nu på om jag ska göra ett trappräcke av det, vid trappan jag gjort av natursten. Det kan nog bli både snyggt och funktionellt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar