söndag 16 januari 2011

Nu känner man igen sig

Vi har kunnat njuta av ett riktigt vinterväder i gott och väl sex, sju veckor men i går övergick vädertypen till ett gammalt hederligt västsvenskt vinterväder. Efter ett ymnigt snöfall natten till fredagen, med si sådär 15 cm snö, växlade vädret till plusgrader och regn på lördagen. Det gällde att få undan så mycket av snön som möjligt innan den blev ännu tyngre och framförallt, från lillbåtens pressening. Nu är det isgata med ett vattenskikt uppepå utomhus och det inbjuder inte till längre promenader. Tydligen har det lett till problem i Öckerö, men inte hos oss. Det fick bli en liten runda, i cirka 5 plusgrader och bitande vind. Det bistra vädret gör att man inte har så mycket kontakter med grannar som vanligt och därmed inte heller snappar upp sådant som händer lokalt.

Här hemma har det så sakteliga återgått till en vardaglig lunk, efter julens olika familjeangelägenheter och idag är det Knut så kära L har varit i farten för att byta gardiner och packa undan "julen".

Annars har de senaste dagarna varit i festens och hyllningens tecken för familjen, eftersom vår dotter disputerade för en licentiatexamen i fredags. Eftersom hon så sent som en vecka tidigare blivit mor var även den lilla nyfödda dottern med vid den högtidliga händelsen. Jag hade tagit med kameran, naturligtvis, för att föreviga denna historiska händelse, men blev så fascinerad och fängslad under dotterns presentation att jag helt glömde av att fotografera. Inte förrän det hela var över kom jag på det och fick be de närmast involverade att ställa upp för några bilder.

Examinatorer, handledare och opponent omger dottern, som står som nr fyra från vänster
Efteråt blev det lite hyllningstal, presenter och en god tårtbit från vännernas konditori. Om ni bläddrar er till Tårtor på deras hemsida och klickar på den som heter Festival så kan ni se den delikata tårtan på bild. Det var inte bara familjen, utan även några gamla vänner, som kommit för att hylla och äta av den goda tårtan.
Besättningen på s/y Sol hjälpte oss att fira dotterns examen

0 kommentarer:

Skicka en kommentar