lördag 7 augusti 2010

Hårdkörning

De senaste dagarna har såväl kära L som jag arbetat med vårt trädgårdsprojekt. Nu är grundläggningen för det nya trädgårdsrummet nästan klart. Jag inväntar lite mörker, för att kunna väga av ytan med ett laserinstrument som jag fått låna. En stolpsko är på plats för den nya skärmdelen, som ansluter till den som redan är klar. Skärmen är ett armeringsnät i en träram. På den nya tänker vi spaljera björnbär, på den befintliga blir det troligtvis murgröna, som även ska få klänga på pergolan. Av stenen och jorden vi grävt fram blir det ett nytt stenparti, i den översta delen av trädgården.

Marken förbereds. På mackadamen läggs en markduk, när det är plant.
För att göra grundläggningen har vi kört hem tre ton fin mackadam idag och skyfflat ut detta. När odlingslådan är på plats ska vi lägga ut lite trampstenar och pricken över i blir att fylla upp med natursingel. Den dagen ser vi fram emot.

Stenen och den siktade jorden återanvänds i ett nytt stenparti.
Den sten som inte går åt kommer vi att kärra till hamnen, där vi fått lov av hamnföreningen att lägga den. Hittills har vi kört bort ungefär 30 skottkärror, men det blir säkert 20 till.

Vad som ska odlas i den nya odlingslådan är inte klart. På bilden är det några av våra befintliga, av pallkragar, som skymtar

0 kommentarer:

Skicka en kommentar