onsdag 24 november 2010

Bara en dröm?

Alla seglares dröm är att göra en långresa. För min egen del handlar det inte nödvändigtvis av en resa jorden runt, men det där äventyret - segla mot horisonten. Uppleva de ändlösa vidderna, stjärnhimlen ute på oceanen. Kära L har inte denna längtan och våra långresor har hittills aldrig passerat Skagens rev. Efter att ha läst hur det gått för ett par som vi känner lite ytligt känns det plötsligt som en ouppnåelig dröm. Ni får läsa den dramatiska berättelsen i GP, medan jag tar en glögg och begrundar mitt öde. Det kunde varit värre.

2 kommentarer:

 1. Så länge man inte ser land är det ju lite samma sak var man är. Kanske dock att lämna hemmahamn "på obestämd tid" är det som lockar. Antalet fall där det går "dåligt" är ju dock försvinnande litet och bör ju inte direkt avskräcka. Troligen större chans att sjunka med färjan från Hälsö påväg till jobbet nu när det snart fryser igen igen än att göra det på egen köl trots allt :)

  Säger A på Nemo of Sweden, just nu ankrad i lagun vid Tibau do Sul, Brasilien. Fast i natt med ett extra ankare, vi har också stålbåt och har väl haft lite väl stor trygghet till det när det gäller rev...

  En glögg vore inte fel! Ha det fint!

  SvaraRadera
 2. Tack för besöket A, kollade Nemoofsweden och ska ta mig en ordentlig titt senare. Här är det läggdags.

  Vi hörs, skepparn!

  SvaraRadera