torsdag 4 november 2010

Plaskar gör det, såväl i verkligheten som i ankdammen

Efter en period med blåsigt och regnigt väder är det utlovat några fina dagar framöver. Det ska bli väldigt skönt för det finns en del utomhusjobb kvar innan det är klart för vintern. Kära L flyttade lite växter helgen som gick och dahliorna är uppgrävda och räddade från frosten. Stella är ännu inte helt tömd på dynor och pentrypumparna måste tömmas innan frosten sätter in på allvar.

Idag hörde skeppare Eriksson av sig. Han ville sätta krabbegarn, men vi har bara gummibåt till förfogande. Det får vara bra väder i så fall. Fast krabba är gott, så varför inte. Vi får se om det blir denna helgen, för vi ska hälsa på hos vänner i Björboholm. Sådant måste man också hinna med.

Ankdammen - jo, där plaskar det vill jag lova! Efter genomfört val har det kuckilurats i korridorerna och en miljöpartist visade sig i själva verket vara en folkpartist in spe och klev häromdagen ut ur garderoben med buller och bång. Birgitta, som hon heter, tog sitt mandat med sig och fick en vice ordförandepost i samhällsbyggnadsnämnden och knappt 40 000 kronor om året i arvode som tack för besväret. Hennes förklaring var obetalbar:

- jag har hållt med folkpartiet i varenda fråga under förra mandatperioden.

Självklart borde hon vara med i folkpartiet, men det borde hon kanske gjort slag i innan valet. Gissa om röd-gröna väljare funderar över hur valsystemet fungerar. Lägg din röst i den röd-gröna valurnan och vips har Alliansen (Borgerlig samverkan) fått ytterligare ett mandat.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar